Disponible també en: ebook PDF preview book comprar llibre
 • Lectio Divina. Temps Forts. Quaresma 2012

 • Autor:
  Josep Roca Alsina
 • ISBN:
  978-84-9846-639-3
 • Pàgines:
  104
 • «Una via molt provada per aprofundir i asseborir la Paraula de Déu és la Lectio Divina, que constitueix un veritable i apropiat itinerari espiritual en etapes. De la lectio, que consisteix en llegir i rellegir un passatge de la Sagrada Escriptura prenent els elements principals, hom passa a la Meditatio, que és com una parada interior en la qual l’ànima es dirigeix vers Déu intentant comprendre el que la seva Paraula diu avui per a la vida concreta. A continuació segueix l’Oratio, que fa que ens entretinguem amb Déu en el col·loqui directe, i finalment s’arriba a la Contemplatio, que ens ajuda a mantenir el cor atent a la presència de Crist, la paraula del qual és «llum que resplandeix en un lloc tenebrós, fins que apuntarà el dia, i l’estel del matí s’alçarà en els vostres cors» (2Pe 1,19). La lectura, l’estudi i la meditació de la Paraula han de desembocar després en una vida de coherent adhesió a Crist i a la seva doctrina». Benet XVI.

 • El missioner claretià de Gironella (Berguedà), Josep Roca Alsina, ordenat l’any 1979, va ser a la missió amazònica de Guajarà-Mirim (Rondônia), a la frontera brasilera amb Bolívia, de 1984 a 2010.
  Josep Roca va tornar a Catalunya l’any 2010 per formar part del Consell dels Claretians de Catalunya. Des del seu retorn alterna el treball intern dels Claretians amb activitats directament pastorals i missioneres, com la col·laboració amb la ONG Enllaç Solidari, que dóna suport a projectes humanitaris i de desenvolupament en diversos països del Tercer Món. I el servei de divulgació i aprofundiment de la Paraula de Déu.

Del mateix autor: