Disponible també en: ebook PDF preview book comprar llibre
 • El silenci dels nens

 • Autor:
  Sònia Fuentes
 • ISBN:
  978-84-9846-699-7
 • Pàgines:
  56
 • Quan a un adult li diagnostiquen un càncer, la vida s’atura. Els projectes, els desitjos i les il·lusions desapareixen i s’allunyen del camí. Freqüentment, la por, els temors es fan presents i no és estrany sentir que afrontar la nova situació (visites al metge, inici dels tractaments, hospitalitzacions, etc.) es fa feixuc, difícil i que, tot plegat, és converteix en una gran muntanya.

  Comunicar la malaltia als que s’estima pot esdevenir una situació complexa, i si al voltant de la persona acabada de diagnosticar hi conviuen nens (fills, nebots, néts...), el com explicar-los el que està passant pot arribar a ser una gran preocupació, enmig d’un moment de gran impacte psicològic.

  A causa de les tendències culturals, en el món occidental s’afavoreix la sobreprotecció i, sovint, es manté els nens i adolescents al marge de preocessos com aquests, que comporten patiment (malaltia, envelliment, deteriorament, mort).

  Aquest llibre està escrit per acompanyar. Pretén ser una guia d’acollida per a les famílies que viuen una situació difícil envers la malaltia del càncer. Igual que ho faria una brúixola, intenta orientar, oferint el suport i els recursos necessaris per facilitar la comunicació amb els infants del nucli familiar, en un moment difícil del trànsit per la vida.

  Per no perdre mai l’esperança, enmig de les tempestes...

 • Sònia Fuentes i Sanmartín, nascuda a Barcelona el 1966, és psicòloga clínica per la UAB i especialitzada en Psicooncologia. Des de l’any 1993 treballa atenent persones amb càncer i les seves famílies. Va exercir la seva feina a l’Hospital Sant Jaume de Calella durant 15 anys. Des de l’any 2007, treballa a l’Institut Català d’Oncologia (ICO) de Badalona (Hospital Universitari Germans Trias i Pujol), on coordina la Unitat de Psicooncologia.

  En l’actualitat, viu en un municipi mariner del Maresme amb els seus fills, envoltada de mar i persones que estima.

Del mateix autor:

No hi ha cap llibre relacionat amb aquest autor.