Disponible també en: ebook PDF preview book comprar llibre
 • La pastoral en l'esplai

 • Autor:
  Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans
 • ISBN:
  978-84-9846-868-7
 • Pàgines:
  64
 • La pastoral a l’esplai és el fonament de l’acció educativa, evangelitzadora i pastoral dels centres d’esplai. És la guia per a l’acció ordinària de monitors i monitores al club d’esplai, a les colònies, als campaments i als casals d’estiu.

  L’esplai esdevé un entorn privilegiat per a oferir un espai de creixement individual, on la dimensió afectiva, social, cognitiva..., prenen sentit, però alhora és un marc incomparable per a viure un mateix i acompanyar a viure als altres la dimensió transcendent. La vivència de la Fe és quelcom personal, íntim, però alhora es construeix en comunitat, des de la convivència i l’intercanvi amb aquells que ens envolten.

  Dels jocs o de les excursions es desprenen valors com el compartir, el servei, l’ajuda, l’amistat o l’amor, valors forts que van omplint les vides dels infants, adolescents, monitors i monitores dels centres d’esplai. L’educació en el lleure esdevé un espai excepcional d’apropament a l’altre, a la natura, a l’obra de Déu i a la vivència de la Fe. Saber-ho aprofitar pot desvetllar l’acostament de moltes persones al Crist.

 • El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) és la federació de centres d’educació en el lleure que, presents a les diferents diòcesis catalanes, compta amb un bagatge de 57 anys d’experiència i agrupa més de 200 centres d’esplai d’arreu del país. Els centres del MCECC acullen uns 17.000 infants, adolescents i joves, gràcies a la tasca educativa i voluntària de més de 3.500 monitors. www.peretarres.org/mcecc

Del mateix autor:

No hi ha cap llibre relacionat amb aquest autor.