Disponible també en: ebook PDF preview book comprar llibre
 • Atrapats en la violència

 • Autor:
  José Sols Lucia
 • ISBN:
  978-84-9846-329-3
 • Pàgines:
  104
 • «Quan resulta normal tenir armes a casa, quan els delinqüents consideren que matar l’agredit forma part del ritual, quan les pel·lícules de distracció estan plenes de sang i de morts, quan els nostres fills es cremen les pestanyes amb els videojocs violents, quan sembla normal tenir exèrcit i resoldre els conflictes internacionals amb la llei del més fort, llavors ens trobem immersos en la cultura de la violència.»
  Davant aquesta realitat, José Sols ha elaborat de forma breu, documentada i amb una bona dosi crítica, una anàlisi multidisciplinar de la violència, un apropament a les posicions de l’Església al respecte i les possibles implicacions dels cristians.
  Sols fa una aposta per la cultura de la pau, més enllà d’una cultura de «seguretat» que pugui allunyar-nos temporalment del perill, però sense eliminar-lo. Una cultura de la pau que ha d’incidir, per tant, en les causes més profundes de la violència.
  La part final del llibre resulta especialment encoratjadora i també valenta, en la mesura en què es distancia del concepte de «guerra justa» i es pronuncia d’una manera clara per les opcions de la noviolència.

 • José Sols Lucia viu i treballa a Barcelona. És Doctor en Teologia (Centre Sèvres, París), Llicenciat en Història Contemporània (UB), Director de la Càtedra d’Ètica i Pensament Cristià de l‘Institut Químic de Sarrià (IQS) de la Universitat Ramon Llull, i coordinador del Laboratori d’Anàlisi i Crítica Social (LACS) en aquesta mateixa universitat. És també professor en el Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia. Ha publicat les següents obres: Teologia de la marginació (1992), El espíritu en la historia (1993), El llegat d’Ignacio Ellacuría (1998), La teología histórica de Ignacio Ellacuría (1999), Cent anys de violència (2003), Quan la fe interpreta i transforma (2003). Ha estat educador a presons de Barcelona i de París.

Del mateix autor:

No hi ha cap llibre relacionat amb aquest autor.