Disponible també en: ebook PDF preview book comprar llibre
 • La setena direcció

 • Autor:
  Maria Fradera Sospedra, Teresa Guardans Cambó
 • ISBN:
  978-84-9846-204-3
 • Pàgines:
  102
 • «Conten els indis lakotes que quan Wakan Tanka havia disposat ja les sis direccions (l’Est, el Sud, l’Oest, el Nord, a dalt i a baix), s’adonà que li quedava per fixar la setena. Wakan Tanka sabia que la setena direcció era la més poderosa, la que contenia més saviesa, i volia situar-la allà on no fos massa fàcil trobar-la. I va triar l’últim lloc on pensen en buscar els éssers humans: en el cor de cada persona. Des d’aleshores aquesta és la direcció de la saviesa.» I sembla ser que no va establir límits d’edat per a la recerca de la setena direcció... Potser pressuposava que al costat dels adults, i amb el seu ajut, els infants podrien desenvolupar aquelles eines tan necessàries per poder recórrer els camins de la saviesa: l’atenció sostinguda, el silenci interior, l’interès per la realitat, la gratuïtat... Qui vulgui saber-ne més, trobarà en aquestes pàgines algunes orientacions i propostes pràctiques que tenen per objectiu fer més planera la tasca. Propostes aptes per a un ventall d’edat ampli, pensades per poder ser adaptades en entorns educatius diversos (escola, lleure, família...). Com més clar es veu el valor de cada una de les actituds que fonamenten el creixement interior, més fàcil resulta treure profit de les oportunitats que ofereix una situació, un grup, una edat, una activitat determinada... i allò que podia semblar complicat, acaba resultant planer!

 • Maria Fradera, mestra i professora de Ioga, és coautora d’«El fet religiós» (Eumo). Forma part de l’equip didàctic del Centre d’Estudis de les Tradicions Religioses (www.cetr.net).

 • Teresa Guardans, filòloga i doctora en Humanitats, ha publicat «El saber marginat» (Edicions 62) i «Les religions: cinc claus» (Octaedro). Forma part de l’equip didàctic del Centre d’Estudis de les Tradicions Religioses (www.cetr.net).

Del mateix autor:

No hi ha cap llibre relacionat amb aquest autor.