Disponible també en: ebook PDF preview book comprar llibre
 • Pau de Tars

 • Autor:
  Daniel Marguerat
 • ISBN:
  978-84-9846-415-3
 • Pàgines:
  128
 • L’apòstol Pau és «l’enfant terrible» del cristianisme. Se l’acusa de tenir un esperit doctrinari, de ser un conservador aspre, antifeminista... ¿És cert que Pau va canviar la pura religió del cor ensenyada per Jesús per un sistema doctrinal complex i tortuós?
  L’Occident cristià no acaba d’arreglar comptes amb ell i es consola amb la lectura dels evangelis, molt més simples que les epístoles... I tanmateix, sense el seu geni a l’hora de formular les veritats fonamentals de la fe nova, el cristianisme no hauria passat de ser una obscura secta.
  Quin va ser, de fet, el lligam amb Jesús, del qual parla tan poc? ¿És veritat que, exfariseu, renegat del judaisme, va conduir jueus i cristians a la ruptura? Quina va ser aquesta experiència fulgurant que anomenem la seva «conversió» en el camí de Damasc?
  Aquest assaig repassa totes aquestes qüestions amb un esperit clarament divulgatiu, a l’abast del gran públic, i mostra la figura de Pau des d’un angle ben original, partint de la seva experiència de descoberta d’un Déu trasbalsador, que ens acull a tots independentment de les nostres qualitats.

 • Daniel Marguerat (1943) és un teòleg suís, professor de Nou Testament a la Universitat de Lausana. Ha estat president de la Federació de Facultats de Teologia de Ginebra-Lausana-Neuchâtel (2004-2005) i de la Societat d’Estudis del Nou Testament (2007-2008).
  El seu treball s’ha centrat en la investigació del Jesús històric, els Fets dels apòstols i la construcció de la teologia paulina. Paral·lelament als seus treballs de caire més científic, s’ha preocupat molt per la divulgació bíblica. N’és testimoni l’èxit dels llibres ja publicats, com ara L’home que venia de Natzaret. El que avui podem saber de Jesús (Claret, 1999).
  Pàgina web: http://wwwpeople.unil.ch/daniel.marguerat/

Del mateix autor:

No hi ha cap llibre relacionat amb aquest autor.