Disponible també en: ebook PDF preview book comprar llibre
 • La caritat en la veritat

 • Autor:
  Benet XVI
 • ISBN:
  978-84-9846-332-3
 • Pàgines:
  138
 •  Caritats in veritate –La caritat en la veritat– és la tercera encíclica del papa Benet XVI. Es tracta d’un text de contingut social, la primera encíclica sobre la situació del món en l’època de la globalització.
  Benet XVI parteix de l’encíclica Populorum progressio, de Pau VI, i examina els canvis socials que han tingut lloc des de la seva publicació fa quaranta anys. Reflexiona sobre situacions molt diverses arreu de món, sobre les condicions dels mecanismes econòmics i sobre les fortaleses i les debilitats de les organitzacions internacionals.
  Recorre les grans amenaces que avui pateix la humanitat, i n’assenyala com a culpable el menyspreu de la dignitat de les persones; critica la reducció de l’home a l’aspecte econòmic, en un nou materialisme per al qual només té valor allò que és objecte de comerç. Però el papa vol anar més enllà d’una crítica utòpica del mercat: proposa integrar l’economia i el que és humà; l’economia –diu– necessita una ètica per funcionar correctament, i no una ètica qualsevol, sino una ètica centrada en la persona.
  L’encíclica proporciona els principis morals per a afrontar aquests problemes socials i econòmics: la justícia i el bé comú han de ser els criteris orientadors de l’acció moral de la persona.

 • Joseph Ratzinger va néixer a Marktl am Inn, Alemanya, el 16 d’abril de 1927. Ordenat sacerdot en 1951, en 1977 fou elegit cardenal i nomenat arquebisbe de Munic i Freising. En 1981 Joan Pau II el va designar Prefecte de la Congregació per a la Doctrina de la Fe. El 19 de abril de 2005 va ser elegit papa, prenent el nom de Benet XVI. És autor d’una extensa obra teològica i pastoral, que inclou més de sis-cents articles i un centenar de llibres.

Del mateix autor: