Disponible també en: ebook PDF preview book comprar llibre
 • L’economia de Francesc

 • Autor:
  Eduard Ibañez
 • ISBN:
  978-84-9136-311-8
 • Pàgines:
  160
 • El papa Francesc ha provocat una enèrgica alenada d’aire fresc en l’Església. Malgrat moltes resistències, Francesc ha donat un fort impuls a una Església autènticament evangèlica: més missionera, més pobra, en diàleg amb tothom i compromesa socialment.
  Una de les seves principals preocupacions, connectada radicalment amb l’Evangeli, és la insuportable realitat de la pobresa i l’exclusió social a escala global.
  D’aquí que en les seves cartes i discursos ha volgut deixar pedagògicament clar que l’economia i les finances existeixen per servir les persones i no a l’inrevés. Que l’activitat econòmica i financera té com a finalitat la promoció del bé comú, en comptes de l’enriquiment d’uns pocs mitjançant l’exclusió de molts i la destrucció de la terra.
  Per això, Francesc, en continuïtat amb els seus predecessors i amb les innumerables aportacions de diverses institucions eclesials, pensadors i economistes cristians, reclama un canvi radical en l’economia mundial, tot proposant les actituds, els valors, els principis i algunes línies d’acció que poden ajudar a fer-lo possible.
  Amb aquest treball volem precisament presentar globalment i divulgar les aportacions i les propostes més importants del papa Francesc i del pensament social de l’Església sobre el sentit i finalitat de l’economia.

 • Eduard Ibañez. Dr. En dret penal per la UB i llicenciat en fi losofi a per la Ramon Llull. Va exercí d’advocat en l’àmbit penal i penitenciari. Director de Justícia i Pau. Professor en la Facultat de Filosofi a de la Universitat Ramon Llull. President de la Fundació Catalunya Religió.

Del mateix autor: