Disponible també en: ebook PDF preview book comprar llibre
 • Llibre del gentil i dels tres savis

 • Autor:
  Ramon Llull
 • ISBN:
  978-84-9846-823-6
 • Pàgines:
  352
 • A partir de la prestigiosa edició científica d’Antoni Bonner i mante-nint-hi l’esperit vivífic, Editorial Claret ofereix la present versió que actualitza el text medieval al nostre català. A l’adaptació feta per Joa-quim Puigdemont i Joaquim Pujal, s’hi han afegit les introduccions de cinc especialistes, els quals contribueixen a presentar-nos el Llibre del gentil i a subratllar-ne la vigència, és a dir, demostren les raons per les quals estem davant d’un clàssic: Francesc-Xavier Marín, per al primer llibre; Harvey J. Hames, per al segon; Lola Badia, per al tercer, i Halil Bárcena, per al quart. Finalment, l’Apèndix, signat per Óscar de la Cruz, ens posa al dia dels estudis que han aparegut els darrers anys sobre el Gentil.

  Aquest llibre, doncs, ens permet salvar la dificultat del «llenguatge» i concentrar-nos a gaudir de la seva «ciència», del seu saber, el qual –i això demostra que és un clàssic– encara sentim actual. Aquest llibre va significar un dels primers intents de Ramon Llull perquè Europa solucionés el problema principal que impedia la pau social, la convi-vència entre les principals religions del seu territori. Les paraules de Llull expressades al Llibre del gentil i dels tres savis ens acaben de fer veure l’actualitat d’aquest llibre, la necessitat de comprovar que ja és hora de trobar una solució que esperem des de fa segles.

 • Ramon Llull Ramon Llull (Palma, 1232 - Tunis, 1316) va ser un rellevant escriptor, filòsof, místic, teòleg, professor i missioner mallorquí del segle XIII. La seva obra escrita és la més extensa produïda per un sol autor
  medieval, redactada en català, occità, llatí i àrab. És considerat, juntament amb l'autor del Llibre dels fets, el primer autor literari rellevant en llengua catalana i el primer autor medieval en fer servir una llengua romànica per transmetre coneixements filosòfics, teològics i místics. També fou el primer a escriure-hi novel·la moral, i un dels primers a fer-hi divulgació científica i tècnica.

Del mateix autor: