Disponible també en: ebook PDF preview book comprar llibre
 • Les Fundacions

 • Autor:
  Santa Teresa de Jesús
 • ISBN:
  978-84-9846-934-9
 • Pàgines:
  280
 • Teresa de Jesús (1515-1582) ha deixat una empremta inesborrable en la història del cristianisme i en la cultura universal. En un context social, polític i religiós tan convuls com el de la Castella del segle XVI va saber superar totes les limitacions i dificultats del seu entorn i va iniciar un estil de vida evangèlic basat en la senzillesa, la pregària i la fraternitat.

  Els seus escrits tenen la força de l’experiència, que els dóna un segell d’autenticitat únic. Són considerats amb raó un cimal de la literatura mística, i combinen els temes de més profunda espiritualitat amb les qüestions més quotidianes.

  El llibre de les Fundacions és un bell document històric de la seva vida i l’ambient del seu temps. Recull els avatars de la seva etapa fundadora, que globalment s’estén de 1562 a 1582. La lectura d’aquest llibre ajuda el lector a familiaritzarse amb el llenguatge i l’estil de Teresa de Jesús. Acompanyar-la en les peripècies, els sobresalts i les alegries dels seus viatges fundacionals provoca una sensació d’empatia espiritual amb la seva persona. No tan sols es participa en la part més visible de la seva aventura espiritual, sinó que també s’accedeix i se sintonitza amb el seu esperit carismàtic.

 • Teresa de Jesús (1515-1582) ha deixat una empremta inesborrable en la història del cristianisme i en la cultura universal. En un context social, polític i religiós tan convuls com el de Castella del segle XVI va saber superar totes les limitacions i dificultats del seu entorn i va iniciar un estil de vida evangèlic basat en la senzillesa, la pregària i la fraternitat.

  Els seus escrits tenen la força de l’experiència, que els dóna un segell d’autenticitat únic. Són considerats amb raó un cimal de la literatura mística, i combinen els temes de més profunda espiritulitat amb les qüestions més quotidianes.

  En el Camí de Perfecció, com en totes les obres teresianes, es fonen paraula i vida, ensenyament i experiència, doctrina i pedagogia, teoria i pràctica, contemplació i acció. Aprendre a viure en la societat, educant l’afany de posseir béns materials, d’absorbir persones i de manipular Déu, és la saviesa i el compromís de qui sent la crida a ser testimoni de l’evangeli de Jesús. Una aventura d’episodis sempre nous.

Del mateix autor: