Disponible també en: ebook PDF preview book comprar llibre
 • Els jesuïtes a la Rambla de Barcelona

 • Autor:
  Ignasi Vila
 • ISBN:
  978-84-9846-774-1
 • Pàgines:
  324
 • El present llibre és un llibre temàtic amb una projecció històrica dels segles XVI i XVII sobre la Companyia de
  Jesús a Barcelona.

  El llibre està estructurat en torn de tres eixos. El primer, la figura central és Ignasi de Loiola que, com a pelegrí, va viure a Barcelona dos anys i uns mesos prop de l’església de Santa Maria del Mar. En la resta de la seva vida, la ciutat de Barcelona va ser emblemàtica per a ell. El segon és la Companyia de Jesús, tant en el seu assentament a la ciutat, com en les seves dues dimensions apostòliques més rellevants, la pastoral i la docent. Finalment, el tercer eix d’unió correspon a Barcelona. Són els esdeveniments que afectaran la ciutat de Barcelona i implicaren també la Companyia de Jesús. En el pròleg recordem que el proper any 2014 se celebrarà el bicentenari de la Restauració de la Companyia. Expulsats els jesuïtes d’Espanya (1767), tres institucions de Barcelona van sortir en llur defensa: l’Ajuntament, la Parròquia del Pi i la Companyia de Maria. Poc després, el 1773, el papa Climent XIV l’extingia.

 • Ignasi Vila i Despujol és jesuïta, i autor del llibre La Companyia de Jesús a Barcelona en el segle XVI. El Col·legi de Nostra Senyora de Betlem, publicat fa tres anys conjuntament per l’Institutum Historicum S.I. (Roma) i per la Universitat Comillas (Madrid). És una obra d’investigació sobre els orígens de la Companyia de Jesús a Barcelona i com aquesta s’anava interrelacionant amb la ciutat. L’autor pretén donar a conèixer les fonts d’aquesta història.

  Sobre aquesta base i encoratjat per lectors de la seva obra, s’ha engrescat l’autor a redactar un llibre de divulgació, fruit del seu treball, més a l’abast del gran públic. El present llibre nés la seva realització.

Del mateix autor:

No hi ha cap llibre relacionat amb aquest autor.