Disponible també en: ebook PDF preview book comprar llibre
 • Tècniques de grup, jocs i altres històries

 • Autor:
  Lluís Carbonell
 • ISBN:
  978-84-9846-776-5
 • Pàgines:
  188
 • Tècniques de grup, jocs i altres històries, vol ser un manual que tingui un caràcter eminentment pràctic. Si bé la idea original era la de fer un recull de tècniques i activitats per a nois/es de 12 a 18 anys, amb les quals el tutor pogués acompanyar la marxa del seu grup, a la fi, pensem que es pot estendre a l’alumnat del cicle superior de primària, així com també a espalis, grups escoltes, escola de pares i, per què no, poden ser d’un bon ajut per a les tècniques de coaching.

  Hi ha una primera part en què es poden trobar més d’una quarantena de tècniques de grup, repartides en diferents conceptes: De presentació, de coneixement dels companys, de reflexió... Totes amb la mateixa estructura: «Durada», «Necessitats», «Objetius», «Mecanisme», «Fem-la petar» i «Observacions» si s’escauen.

  Una segona part, que dóna unes pautes per fer xerrades amb els tutoritzats, que depenent dels grups, caldrà retocar, això si, sempre fent preguntes i «xerrant» d’altres coses que no siguin només les notes.

  La tercera ja es centraria una mica en les activitats a realitzar si el grup fa sortides, excursions o convivències, on s’hi poden trobar un recull de més de 30 jocs de tota la vida.

  La quarta recull una sèrie d’activitats amb pares. Pensem que pot ser d’un gran ajut per treballar amb grups de pares interessats en l’educació i la manera de fer dels seus fills.

  Tanquem amb el que vindrien a ser unes pautes per a l’organització de l’estudi, amb algunes reflexions i comentaris, sobre com fer un horari, resums, preparar un examen, entre d’altres.

 • Lluís Carbonell i Germès. Va néixer el setembre de 1947 a Sant Boi de Llobregat. Estudià el batxillerat al Seminari Menor Diocesà de Barcelona fins als 17 anys. Es llicencià en ciències matemàtiques per la
  Universitat de Barcelona. Treballà de professor de matemàtiques de secundària i batxillerat prop de 40 anys. També uns 35 anys com a tutor. Amb alguns dels seus alumnes va escriure deu llibrets-còmic de matemàtiques per a secundària. Va escriure, també, dos llibres de text de matemàtiques per a COU. Participà, com a professor del Secretariat, en l’explicació de la reforma de l’ESO en les quatre províncies catalanes. Actualment està jubilat i es dedica a escriure novel·la històrica.

Del mateix autor: