Disponible també en: ebook PDF preview book comprar llibre
 • Ho veig negre

 • Autor:
  Pilarín Bayés, Marga Sala
 • ISBN:
  978-84-9846-648-5
 • Pàgines:
  32
 • La Dana té un somni: fugir de la ciutat grisa i plujosa, i anar a una illa plena d'animals on cada dia sigui estiu. Quan desitges molt una cosa, de vegades es compleix. La Dana ho ha aconseguit. Viu les aventures de la petita Dana, el seu inseparable gos Micu i la marevellosa Dromi a l' illa del Far, i potser, algun dia, tu també faràs realitat els teus  somnis!

 • La Pilarín Bayés va néixer a la plaça de la catedral de Vic el 21 d’abril de 1941, en plena postguerra espanyola. Fou una nena malaltissa, amb freqüents crisis d’acetona que li permeteren quedar-se a casa i dibuixar.

  Va estudiar a l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi, a Barcelona, de l’any 1959 al 1964, en ple franquisme. Guarda molt bon record dels companys que va tenir i dels professors, tot i el sistema academicista imperant, la manca de mitjans i la poca llibertat artística que comportaven aquells anys grisos a Barcelona. Els anys de joventut a Barcelona els compaginava amb els estudis d’art i les seves col·laboracions amb el moviment catolicoprogressista.

  Fou en aquella època també que prengué consciència del fet nacional català. A través de la seva obra ha difós la cultura i la història de Catalunya, amb la qual ha adquirit un compromís que la converteix en una importantíssima promotora de tot el que és català a través dels seus dibuixos.

  L’any 1965 es casà amb Joan M. Sala i tingué quatre fills. Tot i el canvi de vida que això suposava no va deixar de treballar, i la seva família sempre ha estat una font d’inspiració que avui continua amb els seus néts.

  Els orígens professionals de la Pilarín es remunten a l’any 1964, quan va començar a col·laborar amb la popularíssima revista Cavall Fort, amb la qual encara col·labora, i fou, i és, un punt de referència de la seva carrera.

  El primer llibre infantil que publicà fou El meu pardal, l’any 1964, amb el suport de la pedagoga Marta Mata.

  A partir d’aquí no ha deixat d’il·lustrar llibres, més de 600, traduïts a diversos idiomes i no ha deixat mai d’estar al servei d’un text i d’uns autors amb els quals ha aconseguit crear una gran obra.

  Li han concedit el Premi Serra d’Or i la Creu de Sant Jordi, així com la medalla d’or de la seva ciutat natal; Vic.

  La Pilarín no para mai de dibuixar per a tothom, i aquest nou projecte de la Sèrie de l’Illa del Far l’hi fa una il·lusió molt especial!

 • No s'ha trobat descripció de l'autor.

Del mateix autor: