Disponible també en: ebook PDF preview book comprar llibre
 • Senyor, sóc un dels vostres petits

 • Autor:
  Pilarín Bayés, Enric Puig i Jofra
 • ISBN:
  978-84-8297-269-5
 • Pàgines:
  96
 • Aquest és un llibre de pregàries per ajudar els nens i nenes a pregar amb Déu, sols o acompanyats d’altres. Vol ajudar-los a pregar sempre i en tot lloc que ho vulguin fer.
  Les pregàries escollides per aquest recull estan inspirades en les que han fet nens i nenes de vuit a deu anys.
  S’hi poden trobar pregàries per a saber donar gràcies; d’altres són per demanar a Déu que els ajudi a ser millors; i,
  també, hi ha pregàries sobre els fets i la vida de cada dia. Al final hi ha unes pàgines en blanc perquè els nens i nenes afegeixin les seves pregàries.

 • La Pilarín Bayés va néixer a la plaça de la catedral de Vic el 21 d’abril de 1941, en plena postguerra espanyola. Fou una nena malaltissa, amb freqüents crisis d’acetona que li permeteren quedar-se a casa i dibuixar.

  Va estudiar a l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi, a Barcelona, de l’any 1959 al 1964, en ple franquisme. Guarda molt bon record dels companys que va tenir i dels professors, tot i el sistema academicista imperant, la manca de mitjans i la poca llibertat artística que comportaven aquells anys grisos a Barcelona. Els anys de joventut a Barcelona els compaginava amb els estudis d’art i les seves col·laboracions amb el moviment catolicoprogressista.

  Fou en aquella època també que prengué consciència del fet nacional català. A través de la seva obra ha difós la cultura i la història de Catalunya, amb la qual ha adquirit un compromís que la converteix en una importantíssima promotora de tot el que és català a través dels seus dibuixos.

  L’any 1965 es casà amb Joan M. Sala i tingué quatre fills. Tot i el canvi de vida que això suposava no va deixar de treballar, i la seva família sempre ha estat una font d’inspiració que avui continua amb els seus néts.

  Els orígens professionals de la Pilarín es remunten a l’any 1964, quan va començar a col·laborar amb la popularíssima revista Cavall Fort, amb la qual encara col·labora, i fou, i és, un punt de referència de la seva carrera.

  El primer llibre infantil que publicà fou El meu pardal, l’any 1964, amb el suport de la pedagoga Marta Mata.

  A partir d’aquí no ha deixat d’il·lustrar llibres, més de 600, traduïts a diversos idiomes i no ha deixat mai d’estar al servei d’un text i d’uns autors amb els quals ha aconseguit crear una gran obra.

  Li han concedit el Premi Serra d’Or i la Creu de Sant Jordi, així com la medalla d’or de la seva ciutat natal; Vic.

  La Pilarín no para mai de dibuixar per a tothom, i aquest nou projecte de la Sèrie de l’Illa del Far l’hi fa una il·lusió molt especial!

 • Enric Puig i Jofra (El Clot, Barcelona, 1945) és un sacerdot i membre de la Companyia de Jesús. Pedagog, llicenciat en filosofia i lletres i impulsor d'iniciatives cíviques, educatives i pastorals. En els anys seixanta va ser fundador i dinamitzador del Servei de Colònies de Vacances i de l'Escola de l'Esplai de Barcelona, ha participat en la consolidació de la Coordinació Catalana de Colònies, Casals i Clubs d'Esplai i ha fomentat l'associacionisme juvenil des de la Taula de Joves.

Del mateix autor: