Disponible també en: ebook PDF preview book comprar llibre
 • Jacint Verdaguer. Caritat

 • Autor:
  Joan Carreres Péra
 • ISBN:
  978-84-9846-387-3
 • Pàgines:
  118
 • Enguany ha fet 125 anys de la primera edició del llibre Caritat de Jacint Verdaguer, que l’oferí al bisbe de Barcelona, Jaume Català, com a òbol per als damnificats dels terratrèmols d’Andalusia del 27 de desembre del 1884. El poeta explicava al bisbe que, veient la generositat amb què tantes persones dipositaven els seus dons i almoines al palau episcopal, avergonyit, se’n anà a casa a cercar el seu òbol humil, i així com si hagués estat flequer hauria dat un parell de pans, essent poeta es cregué obligat a donar algun bé de Déu de poesia.
  Joan Carreres ens presenta els poemes de Caritat acompanyats d’un ampli estudi que ens mostra de
  quina manera aquesta virtut, la caritat, va ser la clau de volta de la vida del poeta. A Els goigs de
  Mossèn Cinto, Carreres ens presentava els papers volanders amagats en els llibres de Verdaguer; a Verdaguer i l’Església ens feia descobrir el poeta capellà que mai no deixà de ser capellà-poeta; en aquest Jacint Verdaguer: Caritat, ens mostra una nova faceta de la complexa personalitat de Mossèn Cinto: l’home generós d’una profunda càrrega humana i solidària.

 • Joan Carreres i Péra (Sant Pol de Mar, 1945) és doctor en filologia catalana i professor de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona. Actualment és rector de Tossa de Mar. Col·labora al Diari de Girona i en diferents revistes especialitzades.
  Ha publicat una selecció dels seus articles periodístics en tres volums (1982, 1987 i 1990) i una història dels Clubs Unesco de Catalu nya amb el títol Un camí obert (1992). És conegut el seu llibre María en los santuarios marianos de Catalunya (1986). Entre els llibres divulgatius ha publicat Arrels de Catalunya (1988), editat en sis llengües i diverses biografies. Sobre Verdaguer ha publicat diversos llibres i estudis, entre els quals Els goigs de mossèn Cinto (Claret, 2003) i Verdaguer i l’Església (Claret, 2007).

Del mateix autor: