Disponible també en: ebook PDF preview book comprar llibre
 • Simone Weil: experiencia i compromís

 • Autor:
  Josep Otón Catalán, Núria Caum Aregay, Adrià Chavarria Curto
 • ISBN:
  978-84-9846-331-6
 • Pàgines:
  54
 • D’origen jueu, però formada en el més pur esperit agnòstic i laic, Simone Weil (1909-1943) fou una dona compromesa amb els esdeveniments de la seva època, però també protagonista d’un fecund procés interior que la conduí fins al nucli de l’experiència religiosa. Weil és una de les pensadores més originals de la primera meitat del segle XX, i malgrat la seva mort prematura va desenvolupar un discurs filosòfic que quedat reflectit en una ingent producció literària.
  En el centenari del seu naixement, la Fundació Joan Maragall li ret homenatge amb aquest Quadern en el qual s’aborda el seu pensament des de les tres dimensions que el configuren: la política («La participació de Simone Weil en la Guerra Civil espanyola», per Josep Otón), la filosòfica («La influència del món grec en Simone Weil», per Adrià Chavarria) i la religiosa («L’itinerari espiritual de Simone Weil», per Núria Caum).

 • Josep Otón (Barcelona, 1963) és doctor en història per la Universitat de Barcelona i imparteix docència a l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona. Ha escrit diversos llibres d'espiritualitat: El insconsciente, ¿morada de Dios? (Sal Terrae, 2000; traducció a Brasil: 2003), Vigías del abismo. Experiencia mística y pensamiento contemporáneo (Sal Terrae, 2001), i Debir, el santuario interior. La experiencia mística y y su formulación religiosa (Sal Terrae, 2002; traducció a Brasil: 2008). Ha coordinat La interioridad: un paradigma emergente (PPC, 2004). També és autor de dues obres de narrativa juvenil: 21 Retratos para el siglo 21 (Aunalia, 2003) i El chamán del Pequeño Valle (San Pablo, 2007). Està especialitzat en el pensament de Simone Weil, sobre la que ha escrit: Totalitarisme, arrelament i nació en l'obra de Simone Weil (Generalitat de Catalunya, 2007) i Simone Weil, el silenci de Déu (Fragmenta, 2008). Ha rebut el Premi Serra i Moret d'assaig sobre valors cívics, el Premi Joan Profitós d'assaig pedagògic, el Premi Càtedra Victoriano Muñoz  (UPC) i el Premi d'Assaig Bíblic.

 • Núria Caum i Aregay (Barcelona, 1967) és llicenciada en teologia per la Universitat Pontifícia de Comillas i en geografia i història per la Universitat de Barcelona. És professora a la Facultat de Teologia de Catalunya i a l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona. Ha publicat l'article «La gratuidad, paso por la contradicción, como acceso a Dios. En torno a las Formas del amor implícito a Dios de Simone Weil» a la revista Estudios Eclesiásticos (2006).

 • Adrià Chavarria i Curto (Tortosa, 1972) és llicenciat en geografia i història i filosofia. Va fer la tesina sobre Simone Weil l'any 2001. Ha publicat diversos assaigs sobre l'obra de Simone Weil. Fa també crítica literària i assaig sobre filosofiia i literatura en revistes dels Països Catalans. Ha estat membre de la junta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. És director de la revista Rels. Revista d'idees i cultura. És professor d'història a l'enseyament secundari.

Del mateix autor:

No hi ha cap llibre relacionat amb aquest autor.