Disponible també en: ebook PDF preview book comprar llibre
 • Culte i iconografia de Sant Salvador d’Horta

 • Autor:
  Rosa Ribas Garriga
 • ISBN:
  978-84-9846-379-8
 • Pàgines:
  132
 • Aquesta és la quarta proposta didàctica interdisciplinar que la Rosa Ribas ha elaborat a partir de la iconografia religiosa catalana. Després d’haver treballat obres del romànic, el gòtic i el barroc, aquest cop s’ha centrat en una obra contemporània del pintor Ramon Pujolboira: les pintures murals de l’església parroquial de Santa Coloma de Farners.
  Adreçades principalment a l’ensenyament secundari, les pautes de treball que proposa aquest llibre poden ser utilitzades per qualsevol grup de persones, d’escoles o centres d’art interessats en seguir l’obra.
  Sant Salvador d’Horta i sant Dalmau Moner són fills de Santa Coloma. Sant Salvador, fra menor franciscà, va viure entre els anys 1520 i 1567. Sant Dalmau, pare dominic, predicador i mestre de novicis, va viure entre els anys 1289 i 1341. A l’església parroquial de Santa Coloma es troben les pintures murals que envolten el presbiteri i el creuer, realitzades per Pujolboira entre 1999 i 2001, centrades en la vida dels dos sants. En els murals, el pintor ha volgut representar dues vessants del cristianisme, la senzillesa i simplicitat franciscanes, i l’alta intel·lectualitat i estudi dels dominics, com dues maneres
  d’arribar al transcendent.

 • Rosa Ribas Garriga és llicenciada en Filosofia i Lletres, en Ciències Religioses i en Teologia en l’especialitat de Bíblia. És professora d’Història de l’Art i Religió en un Institut d’Ensenyament Secundari. Darrerament ha publicat Culte i iconografia de Sant Martí a Catalunya (2006), Culte i iconografia de Sant Abdó i Sant Senén a Catalunya (2007), Culte i iconografia de Santa Eulàlia i Sant Oleguer a Catalunya (2009) i Culte i iconografia de Sant Salvador d’Horta i Sant Dalmau Moner a Catalunya (2010).

Del mateix autor: