Disponible també en: ebook PDF preview book comprar llibre
 • Via Crucis amb el Papa Francesc

 • Autor:
  Jorge M. Bergoglio
 • ISBN:
  978-84-9846-842-7
 • Pàgines:
  40
 • El Via Crucis és un moment significatiu i important per a la pietat de les comunitats cristianes durant la Quaresma i la Setmana Santa: un moment de pregària genuïna i sincera, ordida en la seva trama essencial per la Paraula de Déu. La Paraula marca la successió de les «estacions» tradicional, moments d’aturada per complementar les etapes del camí dolorós i salvador de Jesús vers el Calvari.

  Amb el Via Crucis ens unim a l’Hora que commemorem: l’Hora en què l’Anyell, carregat amb els pecats del món, pujà cap a l’indret on vessà la sang de la nova i eterna Aliança. Francesc ens avisa que «amb la creu passa que en copsem el sentit segons l’«esperit» amb què ens la mirem». Deiexem, doncs, que la creu ens interpel·li. Deixem que els nostres ulls s’omplin de contemplació tot mirant-la. Sense perjudicis, sense determinismes... deixem que ens digui que allí hi ha la saviesa, la clau d’interpretació de la vida, l’Esperança.

  Pots fer servir aquest recurs a la comunitat cristiana on vius la teva fe: parròquia, comunitat religiosa, grup cristià...; també el pots fer servir per a la teva pregària personal. En qualsevol cas, l’important és que aquest Via Crucis pugui ser per a tothom un camí d’acostament a Jesús i als germans; que ens deixem trobar per aquesta creu i que, en mirar-la, renovem el record de saber-nos estimats -fins a l’extrem- i també l’Esperança; en una paraula, que reneixi en nosaltres el goig de l’Evangeli. Tant de bo!

 • J. M. Bergoglio va néixer a Buenos Aires el 1936, rebé l’ordenació presbiteral el 1969 dins la Companyia de Jesús, fou ordenat bisbe el 1992 i creat cardenal, pel papa Joan Pau II, el 2001. El 13 de març del 2013 va ser elegit, pel conclave reunit al Vaticà, bisbe de Roma i, per tant, Sant Pare de l’Església catòlica, i prengué el nom de Francesc.

Del mateix autor: