Disponible també en: ebook PDF preview book comprar llibre
 • Déu, el mal i el meu càncer

 • Autor:
  Lluís Busquets i Grabulosa
 • ISBN:
  978-84-9846-502-0
 • Pàgines:
  372
 • L’experiència d’un càncer o d’una altra malaltia greu pot ser una bona ocasió per aturar-se en la vida i fer-se assossegadament les qüestions transcendents que sembla que mai no tinguem temps de fer-nos. I entre aquestes demandes, a més de la de com arribar a la maduresa, n’hi ha una d’eterna: la del perquè del mal. Déu hi té alguna cosa a veure, en les malalties i en els mals del món?

  Lluís Busquets Grabulosa, escriptor i professor, ha patit aquesta experiència i ens n’ofereix, amb una sinceritat descarnada, no sols la vivència de la seva circumstància i el dietari de les dues operacions quirúrgiques que va haver de sofrir, sinó la situació
  d’una llarga i complicada convalescència, que el va dur a la jubilació amb el sobrepuig de les reflexions que tot plegat li ha comportat. I ho fa des d’una fe interpel·ladora, que, sovint, segons ell, també és dubte, vacil·lació i desconcert, atès que el creient, encara que no ho sembli, és una mena d’incrèdul que s’esforça cada dia per començar a creure, tot desempallegant-se de les formes de paganisme que el tenallen, tot pugnant, vulgues no vulgues, per afrontar aquestes qüestions a la recerca d’una maduresa personal. Com diu el prologuista, el llibre «traspua vida i sinceritat», «tothom s’hi pot trobar reflectit, qüestionat o identificat». I és que «la diferència entre els seus escrits anteriors i el sentit general de Déu, el mal i el meu càncer és que en aquells es parlava des de la raó i aquí es parla des de l’experiència».

 • Lluís Busquets i Grabulosa (Olot, 18 de març de1947) és un escriptor, professor i periodista català. Doctor en Filologia Catalana. Llicenciat en Filologia hispànica, Teologia (Roma), Filosofia (Roma) i Ciències de la Informació. Diplomat en Cinema (Itàlia). Crític literari a «El Correo Catalán». També ha col·laborat en la majoria de mitjans de comunicació de Catalunya.

Del mateix autor:

No hi ha cap llibre relacionat amb aquest autor.