Disponible també en: ebook PDF preview book comprar llibre
 • «Alegreu-vos...»

 • Autor:
  URC Unió de Religiosos de Catalunya
 • ISBN:
  978-84-9846-855-7
 • Pàgines:
  60
 • «Alegreu-vos...» és una carta circular que la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i les Societats de Vida Apostòlica (CIVCSVA) ha adreçat als membres d’aquests diversos Instituts i Congregacions com a preparació de l’any 2015, any dedicat a la vida consagrada.

  La Carta recull diversos missatges del papa Francesc adreçats als cristians en general i als consagrats i consagrades amb motiu de diverses trobades i esdeveniments.

  Els religiosos i religioses hi poden trobar un bon estímul per a viure a fons la «joia de l’Evangeli», però també una forta interpel·lació per a renovar la seva vida, rescatar-la de la mundanitat, la consciència aïllada i, l’autoreferencialitat, per centrar-la en Crist i, des d’ell, ser testimonis de fraternitat i «anar envers els qui esperen la Paraula de consolació, inclinant-nos amb amor matern i esperit patern envers els pobres i els febles». Els invita a ser homes i dones audaços, de frontera, profetes, capaços de «desvetllar el món».

  Amb aquest llibret, l’Editorial Claret i l’URC (Unió de Religiosos de Catalunya) inicien la col·lecció «URC»
  (continuació de la que abans es deia «CEVRE»). En ella s’aniran publicant diversos documents, testimonis i materials que ajudin les comunitats cristianes i els religiosos i religioses a viure els apassionants reptes que l’Esperit ens proposa en els temps actuals, començant per l’Any de la Vida Consagrada.

 • La Unió de Religiosos de Catalunya (URC) és una entitat amb seu a Barcelona fundada el 1980 formada per els i les responsables dels instituts de vida consagrada i societats de vida apostòlica que són membres de la Conferència Espanyola de Religiosos i tenen cases i comunitats a les diòcesis de Catalunya. Actualment el president i secretari és el claretià Màxim Muñoz.

  Tracta les qüestions comunes als religiosos i religioses, respectant l'existència d'organismes propis d'uns i altres. El seu principal objectiu és fomentar el diàleg dels diversos Instituts religiosos entre ells, amb els altres organismes de l'Església, amb les entitats socials, amb les autoritats i amb els ciutadans a través de reunions, activitats, relacions de col·laboració i comunicats.

Del mateix autor:

No hi ha cap llibre relacionat amb aquest autor.